Підготовка персоналу

Напрями підготовки персоналу з наземного обслуговування:

1. Наземне адміністрування та контроль:
1.1. Управління завантаженням.
1.2. Складання і відправлення повідомлень про завантаження та рух повітряного судна.
1.3. Обслуговування, зберігання та адміністрування стандартних засобів пакування.
1.4. Контроль і координація наземного обслуговування повітряного судна.
1.5. Основи наземного обслуговування для управлінського та адміністративного персоналу.
1.6. Процедури термінового реагування у надзвичайних випадках під час наземного обслуговування.
1.7. Правила перевезення пасажирів та багажу.
1.8. Правила перевезення вантажів та пошти.

2. Обслуговування пасажирів:
2.1. Основи обслуговування пасажирів та багажу.
2.2. Обслуговування перевізної документації.
2.3. Обслуговування пасажирів та багажу (реєстрація, посадка, висадка пасажирів).
2.4. Обслуговування трансферних пасажирів.
2.5. Обслуговування втраченого і знайденого багажу.
2.6. Обслуговування спеціальних категорій пасажирів (пасажири з дітьми, вагітні жінки, несупроводжувані діти, пасажири з обмеженими функціями, депортовані особи, потенційно небезпечні пасажири).
2.7. Обслуговування пасажирів під час невідповідностей з рейсами.
2.8. Правила перетину кордону інших країн, документаційний та візовий контроль.
2.9. Особливості перевезення небезпечних речей в багажу та ручній поклажі.
2.10. Особливості перевезення зброї в зареєстрованому багажу.

3. Обробка багажу в сортувальній зоні та в зоні видачі багажу.

4. Обробка вантажу та пошти:
4.1. Основи обробки вантажу та пошти.
4.2. Обробка визначених категорій вантажу.
4.3. Документарна обробка вантажів та пошти.
4.4. Обробка вантажу та пошти на складі.
4.5. Управління спеціалізованим обладнанням для завантаження/вивантаження вантажу та пошти.

5. Обслуговування на пероні:
5.1. Типи повітряних суден та схеми їх обслуговування.
5.2. Управління дверима повітряного судна.
5.3. Паркування повітряного судна.
5.4. Забезпечення зв’язку між пероном і повітряним судном.
5.5. Завантаження/розвантаження повітряного судна.
5.6. Контроль за завантаженням/розвантаженням повітряного судна.
5.7. Управління пасажирським посадочним містком.
5.8. Управління пристроєм для запуску двигунів повітряного судна.
5.9. Координація наземного руху повітряного судна.
5.10. Управління пристроями для виштовхування та/чи буксирування повітряного судна.
5.11. Транспортування, завантаження/вивантаження продуктів бортового харчування та напоїв.

6. Обслуговування повітряного судна:
6.1. Прибирання інтер’єру повітряного судна.
6.2. Зовнішнє миття повітряного судна.
6.3. Забезпечення водою і обслуговування туалетів.
6.4. Управління пристроями для обігріву та/чи охолодження повітряного судна.
6.5. Видалення снігу та льоду, запобігання обледенінню повітряного судна.

7. Управління транспортними засобами для наземного перевезення екіпажів, пасажирів, багажу, вантажів та пошти.